Rally-toko

Rally-toko on laji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan.

RALLY-RATA

Rally-tokossa suoritetaan rata, joka koostuu rilaisista tehtäväkylteistä. Kylttejä on radalla 10-20 kpl 3-5 metrin välein. Kylttien tehtävät ovat esimerkiksi erilaisia suunnan- ja vauhdin muutoksia, pujottelua, pyörähdyksiä, peruuttamista, puolenvaihtoja, erilaisia asentoja ja niiden vaihtoja. Radan pituus ja liikkeiden vaativuus kasvaa luokasta toiseen siirryttäessä.

RALLY-LUOKAT

Rally-tokossa on neljä luokkaa: alokas- (ALO), avoin- (AVO), voittaja- (VOI) ja mestariluokka (MES). Näistä alokasluokka suoritetaan taluttimessa ja muissa luokissa koira suorittaa radan vapaana. Hyväksytty tulos on vähintään 70 pistettä maksimipisteiden ollessa kaikissa luokissa 100 p.

KAIKILLE KARVOIHIN KATSOMATTA

Laji sopii myös mainiosti yhteistyön ja kontaktin parantamiseen, iloiseen temppujen opettamiseen ja aktivointiin. Sitä on helppo harjoitella itsekseen myös kotona ja lenkkien ohessa. Rallytoko tarjoaa hyvää fysiikkatreeniä etenkin ylemmissä luokissa, missä tehdään pyörähdyksiä eri suuntiin, takapään käyttöä, peruutusta ja seuraamista myös oikealla puolella.

Rally-tokosta tuli virallinen koemuoto Suomessa 1.5.2014.

Lisätietoja lajista löydät Rally-Tokoyhdistyksen sivuilta.