Vapaaharjoittelu

KESÄKAUDEN 2024 ISO KENTTÄ

Kirsu-hallin kentät muuntautuvat kesällä isoksi kentäksi! Tänä vuonna ison kentän kausi on ekstrapitkä 21.6.-4.8.

Hallissa on tällöin:
 • agilityrata torstai-illasta sunnuntai-iltaan (n. klo 18)
 • tyhjä kenttä sunnuntai-illasta torstai-iltaan (n. klo 18)
Skeddasta voi varata normaalisti vapaaharjoitteluvuoroja,jolloin omassa käytössä on koko halli. Treenata voi mitä vain milloin vain, mutta kun hallissa on agilityrata, se täytyy palauttaa ennalleen, ja kun halli on tyhjä, se täytyy myös palauttaa tyhjäksi omien treenien päätteeksi.
Puomia pidetään kasattuna hallissa myös su-to, mutta vain viimeisessä tai ensimmäisessä tolppien välissä

Tervetuloa nauttimaan uudesta matosta!

Vapaaharjoitteluhinnasto

Vapaaharjoitteluhinnasto jäsenille 2024
Kesto Ajanjakso Hinta
12 kk 1.1.-31.12.
210€ tai 105 € + 18 pistettä
6 kk
6 kk:n jakso alkaen minkä tahansa kuun 1.päivästä 150 € tai 75 € + 9 pistettä
3 kk 3 kk:n jakso alkaen minkä tahansa kuun 1.päivästä
100 € tai 50 € + 4,5 pistettä
1 kk kuukauden 1.-viimeinen päivä
60 € tai 30 € + 1,5 pistettä
Tägin panttimaksu jäsenille 15 €

Vapaaharjoittelu ja hallivarauskalenteri (Skedda)


Kirsujen jäneset voivat ostaa vapaaharjoitteluoikeuden yllä olevasta linkistä.

Jos sinulla on vapaaharjoitteluoikeus ja haluat käyttää varauskalenteria, ota yhteys vapaaharjoitteluvastaavaan vapaaharjoittelu (a) lohjankirsut.fi saadaksesi tunnukset Skedda-varauskalenteriin!

Vapaaharjoittelun ja Skedda-varauskalenterin käyttösäännöt

Vapaaharjoitteluoikeudella yhden kentän voi varata omaa harjoittelua varten Skedda-varauskalenterilla 15–30 minuutiksi. Sen jälkeenkin treeniä voi jäädä jatkamaan, mikäli kenttää ei ole varattu toiselle.

 • Varauksen voi tehdä aikaisintaan 7 vuorokautta etukäteen ja viimeistään yhtä tuntia ennen varausta.
 • Varauksen yhteyteen kirjoitetaan oma nimi.
 • Vain yksi voimassa oleva varaus yhdelle vapaaharjoittelijalle kerrallaan ja maksimissaan 3 varausta viikossa yhdelle vapaaharjoittelijalle. Yhden varauksen saa jakaa eri kentille, esim. 15 min agilitypuolelle ja sen jälkeen 15 min tokopuolelle.
 • Seuran ulkopuolisen kaverin kanssa 10 € maksulla treenatessa (katso kohta “Kaverin kanssa hallille”) seuraan kuuluva vapaaharjoittelija voi tehdä maksimissaan tunnin varauksen ja kirjoittaa.
  varauksen tietoihin myös kaverin tiedot.
 • Varaus on ehdottomasti poistettava, mikäli ei pääse paikalle! Jos varattu kenttä on tyhjänä, se on muiden vapaaharjoittelijoiden käytössä.
 • Jos paikalle saapuu toinen vapaaharjoittelija, eikä kumpikaan ole erikseen varannut kenttää käyttöönsä Skeddan kautta, noudetetaan seuraavia sääntöjä:
  • Vapaatreenaaminen tapahtuu halliin saapumisjärjestyksessä.
  • Vapaatreeniaikaa ei voi varata itselleen esimerkiksi lämmittelylenkin ajaksi tuomalla tavarat halliin, vaan jokainen kentän vapautumista odottava odottaa vuoroaan hallissa. Ilmoita, että olet tulossa vapaaharjoittelemaan.
  • Mikäli kentän reunalla on treenivuoroaan odottavia, tulee kentällä harjoittelevan ottaa tämä huomioon. Yhden vapaaharjoittelijan harjoitusaika on noin 15–20 minuuttia. Aika katsotaan hallin kellosta.
  • Kentällä voi harjoitella useampi koirakko kerrallaan, mikäli vapaaharjoittelijat näin sopivat. Kentän jakaminen ei pidennä harjoitteluaikaa, vaan seuraavan vapaatreenaajan saapuessa, kentän tulee vapautua kohtuullisessa ajassa (15–20 minuuttia).
 • Vapaaharjoittelun aikana hallin ovea ei laiteta auki-asentoon, vaan ovesta kuljetaan tägillä tai numerokoodilla.
 • Vapaaharjoitteluaika on ohjaajakohtainen. Vapaaharjoitteluun käytettävä aika ei pitene, vaikka ohjaaja harjoittelisi useamman kuin yhden koiran kanssa.
 • Seuran ulkopuolisen varaus ei voi mennä kalenteriin varatun vapaaharjoitteluvuoron päälle.

Avaintägien palautus

Tägien palautukset sovitaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen vapaaharjoittelu (a) lohjankirsut.fi.

Kaverin kanssa hallille treenaamaan

Vapaaharjoittelija voi tuoda hallille vierailevan koirakon, jolla ei ole vapaaharjoitteluoikeutta.

Merkkaa kalenterivaraukseen "kaverivuoro" ja lisäksi kaverin nimi, jos kaveri itse maksaa vuoronsa. Näin pystymme kohdistamaan maksut oikein. Kaverivuoro oikeuttaa tunnin varausvuoroon.

Vapaaharjoittelija tai kaveri maksaa vieraastaan ennen hallilla käyntiä 10 €/vieraileva koirakko/kerta.

Käynti maksetaan yhdistyksen tilille: IBAN FI97 5720 2320 2369 57, BIC: OKOYFIHH, viitenumerolla: 50021.

Vapaaharjoittelija vastaa vieraastaan hallilla ja huolehtii, että vieras noudattaa hallin sääntöjä. Vaikka vapaaharjoittelijalla on vieras, hallin ovi pitää pitää lukossa ja ovesta kuljetaan vain tägillä.

Tunnin varaus vapaaharjoitteluun

Kirsujen jäsenet, joilla on vapaaharjoitteluoikeus, voivat myös ilman kaverivarausta varata itselleen 10 euron lisähinnalla tunnin varausvuoron Skeddasta yhdelle kentälle.
Kirjoita varauksen yhteyteen "+30 min." ja maksa ennen hallilla käyntiä 10 €.

Varaus maksetaan yhdistyksen tilille: IBAN FI97 5720 2320 2369 57, BIC: OKOYFIHH, viitenumerolla: 50021.

Eri lajien yhteiset vapaaharjoiteluvuorot


Viikonloppuiltaisin on koko hallin yhteisvapaaharjoitteluvuorot eri lajeille. Seuraavassa on tarkemmat ohjeet vapaaharjoitteluvuoroista.

Parittomat viikot: lauantaisin tyhjä kenttä tokoa, rally-tokoa, koiratanssia ja/tai noseworkia varten klo 18.00–21.00, sunnuntaisin hoopers klo 18.00-19.00 ja agility klo 19.00-21.00.

Parilliset viikot: lauantaisin agility klo 18.00-20.00 ja hoopers klo 20.00-21.00, sunnuntaisin tyhjä kenttä tokoa, rally-tokoa, koiratanssia ja/tai noseworkia varten klo 18.00–21.00

Kun yhteisvapaaharjoitteluvuoro on varattu ns. tyhjän kentän lajeille (rally-toko, toko, nosework, koiratanssi), paikalla olevat treenaajat sopivat järjestelyistä keskenään, jotta kaikki saavat varmasti tarpeeksi tilaa ja aikaa valmistella ja treenata omaa lajitreeniään lajin vaatimissa puitteissa. Normaaleja vapaaharjoittelun 15 minuutin vuoroja voidaan muutoin soveltaa tarvittaessa.

 • Ulkopuolisilla varauksilla ja yhdistyksen tapahtumilla on etusija varauskalenterissa, mutta jos näitä ei ole, vapaaharjoitteluvuorot pidetään. Peruuntuneita vapaaharjoitteluvuoroja ei korvata.
 • Vapaaharjoitteluvuoroilla koko halli on varattu kyseiselle lajille ja vapaaharjoittelijoilla on oikeus yhdistää kentät.
 • Harjoittelijoiden on yhdessä huolehdittava siitä, ettei kukaan joudu yksin laittamaan väliaitoja takaisin ja korjaamaan painavia esteitä vasemmalta kentältä pois. Jos harjoittelijoita on hyvin vähän, on mahdollista syytä pohtia, onko mielekästä siirtää väliaitoja ainakaan kokonaan pois.
 • Vapaaharjoitteluvuoron lopuksi väliaidat on palautettava paikoilleen.
 • Oikealle kentälle tulee jättää kontaktiesteitä tai valmis rata.
 • Lisäksi on huolehdittava siitä, etteivät esteet seinustoilla ole pinottuna toistensa eteen niin, että esteitä on vaikea ottaa käyttöön.
 • Vasen kenttä tulee tyhjentää ja esteet siirtää kiinteille seinustoille.
 • Esteitä ei saa laittaa peilin eteen eikä agilityesteitä pinota tokoesteiden eteen.
 • Jos sunnuntaina on tokokoe aamulla, väliaitoja ei tarvitse palauttaa illalla paikoilleen.
 • Muuten vapaaharjoitteluvuoroilla noudatetaan yleisiä vapaaharjoittelun ohjeita.