Vuoden 2022 nosework-koirakko

1. Tua Axelsson ja Magda (Hihundin Muisto), 28 pistettä

2. lk

Magda on 11 vuotias karkeakarvainen mäyräkoira ja on harrastanut nosea jo muutaman vuoden. Muut lajit jouduttiin lopettamaan, kun Magda lokakuussa 2019 sairastui lievään välilevytyrään. Siitä se kuitenkin toipui täydellisesti ja nose on loistava tapa purkaa mäykkyenergiaa. Magdan kanssa ollaan käyty melkein vaan KEK-kokeissa, jossa Magda viime vuonna sai kaksi 100 pisteen luokkanousuun oikeuttavaa tulosta. Tänä vuonna on tarkoitus jatkaa tulosten metsästämässä.

2. Isa Fagerstedt ja Ruby (Grairish Namageeha), 16 pistettä

1. lk

Ruby on 5-vuotias vehnäterrierinarttu (kuvassa vasemmalla), jonka kanssa olemme harrastaneet noseworkiä noin neljä vuotta. Nosework on Rubyn päälaji ja sivulajina harrastamme agilityä. Vuonna 2022 käytiin seitsemässä KEK1-kokeessa, joista kahdesta saatiin 100 p luokkanousutulos. Tavoitteena vuodelle 2023 on saada kolmas 100 p luokannousutulos ja nousta 2-luokkaan.

Rasmus on 13-vuotias vehnäterrieriuros (kuvassa oikealla), jonka kanssa nousimme vuonna 2022 KEK:issä 1.lk -> 2.lk.

3. Anu Luoto ja Navi (Dog Agnes Final Frontier), 9 pistettä

2 lk

Navi on nyt 7-vuotias borderterrieriuros. Navin päälajina on nosework, jota on harrastettu viitisen vuotta. Ensimmäisissä kokeissa käytiin syksyllä 2020 ja vuoden 2021 aikana noustiin kaikkien etsintämuotojen kokeissa 2. luokkaan. Vuonna 2022 koekäynnit jäivät melko vähiin, kun koira tai ohjaaja oli sairaana. Hajutyöskentelykokemusta Navilla on puolen vuoden ikäisestä ja ensimmäinen opetettu haju oli lepakon haju. Nosen lisäksi ollaan harrasteltu hoopersia, jota ollaan treenattu vuoden 2022 kesästä saakka. Koiratanssi on edelleen mukana kuvioissa ja myös rally-tokon alkeita ollaan opiskeltu.

Vuoden nosework-koirakkokilpailun säännöt löydät täältä.